• Yangın Söndürücüler: Yangın söndürücüler, küçük bir yangını söndürmek için kullanılabilecek taşınabilir cihazlardır.
Yangın tesisatı, binaların yangın güvenliği açısından hayati önem taşıyan sistemlerin bütünüdür. Bu web site yazısında, yangın tesisatının ne olduğunu, bileşenlerini, kurulum ve bakım süreçlerini detaylı bir şekilde ele alacağız.
• Yapılması gereken ikinci şey, yangın durumunda read more oksijenin birikmemesi ve yangının yayılmaması için havalandırmanın sağlanmasıdır.
Kurulum sırasında binanın mevcut yapısına zarar vermemeye özen gösterilir. Kurulum tamamlandığında fonksiyon testi yapılır ve bina sahibi sistemin kullanımı hakkında bilgilendirilir.
Bu sistem üzerinde bulunan bütün hortum bağlantıları itfaiyenin kullandığı standartlarda olmalıdır. Binalarda itfaiyenin hortum taşıyarak vakit kaybetmemesi için çıkış ağızları yanında en az fifteen m uzunluğunda hortum bulundurulmalıdır.
Tag: sakarya yangın dolabı, sakarya yangın pompası, sakarya yangın söndürme tesisatı, sakarya yangın tesisatı, sakarya yangın tüpü
Su, ısıyı azaltarak yanma ortamını soğutur ve yangını söndürür. Buna karşın köpük, toz, karbondioksit gazı alevin üzerini bir battaniye gibi örterek oksijenle teması keser.
Son olarak yangının yayılma hızı ve içerideki insan yükü hesaplanarak binanın kritik noktaları belirlenir ve buna göre yangın sistemi proje kurulumu yapılır.
Bu yüzden binadaki risk noktaları tespit edilerek yangın tesisatı sistemi çok iyi tasarlanmalıdır. Yangın araştırma merkezi olarak alanında uzman akademik ve teknik personelle büyük binaların yangın tesisatı projelendirilmesi ve fizibilitesi yapılmaktadır.
Otomatik çalıştırılan yangın tesisatında kolon, dağıtım ve branşgentleman boruları Sprinklerden (Serpicilerden) suyun püskürme anındaki koruma alanı
Yangın tesisatını oluşturan boruların içinde su olmayan; ancak yangın anında suyun verildiği tesisat çeşididir. Bu tesisat, içerisinde su bulunmayan bir su dağıtım sistemidir.
Genellikle kuru yangın tesisatının kurulduğu yerler soğuk alanlardır. Soğuk alanlarda suyun donma tehlikesi bulunduğundan yangın esnasında kötü sonuçlanmaması açısından kuru yangın sistemleri kullanılır.
Sistem donma tehlikesi olan binalar dışında itfaiye araçlarının girmesinin mümkün olmadığı dar sokaklardaki binalarda da kullanılır. İçinde su bulunmayan ve elle çalıştırılan tesisata yangın başladığında itfaiye ağzından su basılarak müdahale edilir. Sistemde kullanılan tüm hortum bağlantılarının itfaiyenin kullandıkları ile aynı standart ölçülerde olması gerekir.
Yangın tesisatı, binaların yangına karşı güvenliğini sağlamak için kritik öneme sahiptir. Doğru planlama, kurulum ve düzenli bakım ile yangın risklerini limit edebilir ve can ve mal kaybını önleyebilirsiniz.
Comments on “yangın tesisatı kandıra Things To Know Before You Buy”